DJURKLINIKEN
SKÅNES MITT

INFÖR BESÖK

Nedan följer råd att tänka på innan operation 

Om du har bokat tid för operation ska ditt djur fastas 8 timmar före ingreppet. Djuret ska dock hela tiden ha tillgång till friskt vatten! Om du vet med dig att ditt djur ändå kan ha kommit åt någon mat, meddela oss detta när ni kommer det är viktigt för oss att veta. 

Det kan vara bra att bada 2 dagar före ingreppet. Man ska inte bada dem precis dagen innan. Se till att din hund är rastad innan den lämnas in för operation. Ingen kraftig motion, men att den har fått kissa och bajsa ordentligt.

Om du har ytterligare frågor om hur ditt djur ska förberedas inför en operation, vänligen kontakta oss

Vid symptom från urinvägarna så är det alltid rekommenderat att du har med ett urinprov till veterinären 

Använd en maskindiskad och/eller kokad burk att förvara urinen i. Provet ska vara taget samma dag och så nytt som möjligt. Ju färskare desto bättre! Förvara urinprovet i kylskåp tills det att du kommer till oss på kliniken (Om något ytterligare föreligger kring just ditt djurs urinprov, meddelas du detta när du bokar tiden).

Urinprov hund

För att samla upp ett urinprov från sin hund är det lättast att sätta under burken när hunden sätter sig/ställer sig och kissar. Att använda en ”soppslev” för att samla upp urinen kan underlätta om man har en väldigt liten hund. 

Urinprov katt

För att få ihop ett urinprov från en katt måste man byta ut sanden i lådan till något som inte suger upp urinen. Exempel på detta är en plastkasse eller små plastkulor (Catcor/SmartCat – finns att köpa hos oss på kliniken). Lådan måste vara noga diskad innan man lägger i det nya underlaget!